Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Billy Cobham dit weekeinde in Nederland

7 mrt - De legendarische Panamees-Amerikaanse jazz- en fusiondrummer Billy Cobham komt voor twee concerten naar Nederland. Aanstaande zaterdag staat hij op het podium van de Boerderij in Zoetermeer, een dag later doet Cobham met zijn band Heerlen aan voor een optreden in het Parkstad Theater. Voor beide concerten zijn nog kaarten verkrijgbaar.Billy Cobham in Zoetermeer en Heerlen.Billy Cobham (1944) maakte in de jaren zeventig naam als drummer van het legendarische Mahavishnu Orchestra van gitarist John McLaughlin. Voorheen speelde Cobham in de groepen van Miles Davis en Horace Silver. Naast zo'n twintig albums onder eigen naam, werkte Cobham in de loop der jaren met grootheden als Chick Corea, Herbie Hancock en Count Basie.

Cobham's solodebuut 'Spectrum' met de in 1976 overleden Deep Purple-gitarist Tommy Bolin, geldt als een standaardwerk voor elke liefhebber van jazzrockmuziek.

Van de Billy Cobham Band zoals die in Nederland te zien is, verscheen in 2012 de dvd 'Live in Leverkusen'.

De Billy Cobham Band speelt op zaterdag 9 maart in de Boerderij te Zoetermeer en op zondag 10 maart in het Parkstad Theater van Heerlen.Billy Cobham Band Live in Leverkusen
2012


© Jazzenzo 2010