Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Sebastiaan van Bavel Trio wint Edison

5 nov - Het trio van pianist en componist Sebastiaan van Bavel heeft de Edison Jazz Nationaal 2014 gewonnen. Zij werden door de jury beloond voor het album 'As the journey begins' (O.A.P. Records) en lieten daarmee de overige genomineerden Batik en Estafest achter zich.
Pianist en componist Sebastiaan van Bavel.De jury roemde het organische samenspel van het Sebastiaan van Bavel Trio en stelde de geleverde kwaliteit gelijk aan het legendarische trio van pianist Bill Evans met Paul Motion en Scott LaFaro.

Van Bavel won eerder twee maal het prestigieuze Prinses Christina Concours. In 2008 in de categorie jazz en in 2011 in de categorie klassiek. Van Bavels trio bestaat verder uit bassist Maciej Domaradzki en drummer Remi Troost.

Overige Edisons
Brad Mehldau en Mark Guiliana - opererend onder de naam Mehliana - sleepten met het album 'Taming The Dragon' (Warner Music) de Edison Jazz Internationaal in de wacht.

Bandoneonist Dino Saluzzi en zijn groep wonnen met het album 'El Valle De La Infancia' (Challenge Records International) de Edison World. De Edison Soul gaat naar Janelle Monae voor haar album 'The Electric Lady' (Warner Music).

Document
In de categorie 'historische uitgave’ - tegenwoordig 'Het Document' genoemd - viel 'The Original Mono Recordings' (Sony Music) van Miles Davis in de prijzen. De set cd's bevat negen Columbia-albums waaronder klassieke titels als Miles Ahead, Porgy and Bess, Kind of Blue, Sketches of Spain, Someday My Prince Will Come.

De winnaar van de Edison Vocaal wordt later bekend gemaakt. 

De uitreiking van de Edisons vindt plaats op donderdag 27 november in Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven. Eerder was al bekend dat vocalist Kurt Elling de oeuvreprijs in ontvangst mag nemen.

Zie ook:


© Jazzenzo 2010