Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Jazz Factory nieuw jazzpodium in Den Bosch

19 dec - Vanaf januari verandert de Verkadefabriek Clubzaal in Den Bosch tweewekelijks op de zondagmiddag in een jazzclub met een informele sfeer: de Jazz Factory. Het podium wordt op 11 januari geopend door Bruut! en Wilfried de Jong.
Bruut! opent op 11 januari de Jazz Factory in Den Bosch.


De Jazz Factory biedt cross-overs richting wereldmuziek, hiphop, soul en jazz in alle soorten en maten. De programmering is in handen van Koen Graat, eveneens (mede)programmeur van de Bossche festivals November Music en Jazz in Duketown.

Tot aan de zomer zijn er tien jazzconcerten te beleven in de Jazz Factory. Ook na de zomer is er de intentie om door te gaan met een reguliere jazzprogrammering met binnen- en buitenlandse acts in de jazz en aanverwante stromingen. De bedoeling is om op termijn naar een wekelijkse programmering te gaan.

Op het programma tot aan de zomer staan, naast Bruut!, onder meer de Amsterdam Klezmer Band, Benjamin Herman Trio met Daniel von Piekartz, Arifa, Bart Wirtz Sextet, Miquel Rodriquez Trio, Bl3nder en Del Montis met een speciaal programma rondom Ray Charles.

De tweewekelijkse concerten op de zondag beginnen telkens om 15 uur. De opening op 11 januari wordt verricht door presentator, dj en jazzliefhebber Wilfried de Jong waarna aansluitend Bruut! optreedt.


© Jazzenzo 2010