Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Jazzdag verder onder nieuwe naam inJazz

8 jan - De Jazzdag, het Nederlandse netwerk en showcase evenement voor jazz, gaat verder onder de naam inJazz. Met deze nieuwe naam onderstreept organisator Buma Cultuur het meerdaagse en internationale karakter van de belangrijkste ontmoetingsplek voor jazzprofessionals en -liefhebbers.Showcase Hermine Deurloo tijdens de Jazzdag van 2012.
Foto © Eddy Westveer.


De eerste editie onder deze nieuwe naam vindt plaats op vrijdag 24 en zaterdag 25 juni op de Kop van Zuid in Rotterdam. "Het evenement staat geheel in het teken van nieuwe ontmoetingen, kennisuitwisseling, paneldiscussies, netwerken én het ontdekken van de beste 'jazz van morgen' tijdens het showcasefestival", aldus de organisatie.

Inschrijven Showcases
Een belangrijk element tijdens inJazz zijn de showcases waarin musici zich kunnen presenteren aan een groot publiek en jazzprofessionals zoals programmeurs, boekers, managers, labels, pers én jazzliefhebbers. Inschrijven voor de showcases is vanaf heden mogelijk via de website van inJazz en kan tot 26 februari. De geselecteerde artiesten wacht een optreden en promotie via diverse mediakanalen. 

Het festivalprogramma van inJazz is het startschot van North Sea Round Town; twee weken jazz in Rotterdam met North Sea Jazz als afsluiter.


© Jazzenzo 2010