Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Finalisten Dutch Jazz Competition bekend

6 jun - De vier finalisten van de Sena Dutch Jazz Competition zijn bekend. Op vrijdag 10 juni strijden de ensembles in het Bimhuis om de titel Beste Groep 2016 en wordt tevens de uitslag van de Publieksprijs bekendgemaakt.Stephanie Francke Quartet een van de finalisten Dutch Jazz Competition 2016.De halve finales van de tweejaarlijkse Dutch Jazz Competition werden afgelopen weekeinde gehouden in de Paradox in Tilburg en Tivoli Vredenburg in Utrecht. Acht groepen werden beoordeeld door een vakjury.

Finale
De vier halve finalisten die doorstromen naar de finale zijn het trio van de Spaanse pianist Xavi Tores, het kwartet van de Zuid-Afrikaanse gitarist Vuma Levin, de groep Tommy Moustache met onder andere altsaxofonist Jasper van Damme en gitarist Jorn ten Hoopen, en het kwartet van de Zeeuwse saxofoniste Stephanie Francke. 

De finalisten worden beoordeeld door een verse vakjury bestaande uit Michelle Kuypers (NSJ), Mirjam Wijzenbeek (Grachtenfestival), Feyo Sickinghe (Prinses Christina Concours), Frank van Berkel (Jazz International Rotterdam) en gitarist Anton Goudsmit. De winnaar wint 5000 euro, een optreden op North Sea Jazz 2016, deelname aan de voorronden van de Euroradio Jazz Competition 2017 en een mogelijk startbewijs voor de Young VIP Tour.

Publieksprijs
Nieuw is de Publieksprijs. Bezoekers van de finale op vrijdag 10 juni in het Bimhuis bepalen de winnaar. Deze groep ontvangt 3000 euro en mag optreden tijdens het Grachtenfestival en het Amersfoort Jazzfestival 2017.

Zie ook:


© Jazzenzo 2010