Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Metropole Orkest neemt op met wie?

2 feb - Het Metropole Orkest wil met een Nederlandse band of artiest een nieuw nummer opnemen en het publiek gaat bepalen wie dat wordt. Via internet kan men suggesties aandragen of stemmen op een al genomineerde muzikant of band.Campagneposter 'Metropole Orkest met...'


De actie 'Metropole Orkest met...' is op 31 januari van start gegaan.  Er zijn geen restricties wat betreft stijl, genre of leeftijd. Iedereen mag nomineren of genomineerd worden. 

De lijst met genomineerden is inmiddels uitgegroeid tot 110 musici of bands en varieert van Vinnie Vibes tot Jett Rebel en van Eric Vloeimans tot Within Temptation. 

Inspraak
MO: "Ieder jaar stellen we op Facebook de vraag met wie we een samenwerking zouden moeten aangaan. De respons is altijd enorm groot en erg positief. Daarom wordt de vraag nu breder gesteld, aan heel Nederland. Mensen kunnen nu ook daadwerkelijk meebeslissen over het eindresultaat. Dat kan een amateur- of (semi)professioneel muzikant zijn: een zanger, rapper, producer of instrumentalist, wellicht een band. Voor ons is het een prachtige kans te bewijzen dat de musici van het Metropole Orkest álles kunnen spelen."


© Jazzenzo 2010