Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Jazzpodium Axes in Eindhoven stopt

19 feb - Axes, het podium voor avontuurlijke muziek in Eindhoven, houdt op te bestaan. Dat maakte de stichting waarop Axes drijft, Axesjazzpower, bekend. Hiermee komt een einde aan veertig jaar concerten op verschillende locaties in Eindhoven.CRAM van Corrie van Binsbergen op het Axes-podium in Café Wilhelmina in 2006. Foto © Marcel Mutsaers.Redenen zijn de gebrekkige inkomsten en het vooruitzicht van een substantieel lagere subsidie in 2017. Zowel het bestuur als directeur John Thomas zagen geen mogelijkheden een kentering teweeg te brengen.

Vernieuwend
Stichting Axesjazzpower richtte zich op vernieuwende muziek. Concerten vonden onder meer plaats in Café Wilhelmina, Van Abbemuseum, TAC en bij Piet Hein Eek. Al geruime tijd lukte het de organisatie niet een groter en jonger publiek te bereiken. De kaartverkoop liep terug en hoewel er vanuit de gemeente, provincie en het rijksfonds FPK voldoende waardering was voor de inhoud, vertaalde zich dat niet terug in financiële steun voor Axes.

Het bestuur spreekt de wens uit dat avontuurlijke muziek in de toekomst op andere manieren en in alternatieve vormen behouden blijft voor Eindhoven.


© Jazzenzo 2010