Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Presentatie Willem Breuker Kollektief cd-box

23 feb - In het Bimhuis wordt op 1 maart 'Out of the Box' gepresenteerd, een 11-delige cd-uitgave van het Willem Breuker Kollektief inclusief boekwerk en niet eerder uitgegeven opnames.


Bloemlezing
Willem Breuker (1944 - 2010) heeft ruim 45 jaar een grote rol gespeeld in het Nederlandse muziekleven, als muzikant, componist, arrangeur en organisator. Met zijn Kollektief bracht hij een avontuurlijke en vernieuwende melange van jazz, vrije improvisatie, hedendaags klassiek en theater- en circusmuziek, vaak verlevendigd door zijn persoonlijke gevoel voor humor.

Kollektief-leden van het eerste uur Arjen Gorter en Bernard Hunnekink hebben nu uit dit enorme oeuvre een bloemlezing samengesteld, te vinden op deze elf geremasterde cd’s. Thema’s als muziek voor film, theater en strijkers komen langs, evenals songs en langere, complexere stukken. Veel van de gepresenteerde opnamen zijn elders niet meer verkrijgbaar, of verschijnen nu voor het eerst, zoals de complete soundtrack voor de film Faust, en het afscheidsconcert Happy End.

Verkrijgbaar
'Out of the Box' is verkrijgbaar tijdens de presentatie in het Bimhuis op woensdag 1 maart voor 50 euro. Daarna is de box verkrijgbaar via BVHAAST (wbk@xs4all.nl) of via Subterrannean Disitrbution (www.subdist.com) voor 69 euro.


© Jazzenzo 2010