Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Liberati Quartet wint Erasmus Jazz Prijs

27 mrt - Het kwartet van gitarist Edoardo Liberati (1993) heeft zondag de Erasmus Jazz Prijs 2017 gewonnen. In een volle Eduard Flipse Zaal van de Doelen nam de Italiaan het in de finale op tegen CoolHaven Quintet en het trio van pianist Marco Apicella. Aan de prijs is 2.500 euro verbonden.Edoardo Liberati.De competitie wordt gehouden tussen ensembles van Codarts Rotterdam en georganiseerd in samenwerking met Jazz International en sponsor Nedspice. Doel is om jong jazztalent een duw te geven in de richting van het beroepscircuit van de internationale jazzscène. Dit jaar beleefde de competitie zijn 22e editie.

Volgens de driekoppige jury onder leiding van Joost Patocka koppelde het Liberati Quartet 'geweldige composities, een goede show en veel speelplezier' aan een 'totaal eigen karakter'. Het kwartet bestaat verder uit Jesse Schilderink, Jurriaan de Kok en Denis Baeten.

Solist
De prijs voor beste solist ging naar contrabassist Johannes Fend die deel uitmaakt van het Marco Apicella Trio. Het CoolHaven Quintet dat opgericht werd door chromatisch mondharmonicaspeler Armand van Wijck en drummer Floris van Elderen viel buiten de prijzen.

Eerdere winnaars van de Erasmus Jazz Prijs waren onder meer Jan van Duikeren, Bart Wirtz, Louk Boudesteijn, Mark Schilders en Stephanie Francke.Liberati Quartet – Landscapes


© Jazzenzo 2010