Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Edison Oeuvreprijs voor Joshua Redman

14 apr - De Edison Oeuvreprijs gaat dit jaar naar saxofonist Joshua Redman. De Amerikaanse saxofonist ontvangt de prijs tijdens het Edison Gala op vrijdag 30 juni in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Hij zal dan ook een concert geven met het New Rotterdam Jazz Orchestra.Joshua Redman.

Foto © Jay Blakesberg.


De Edison Stichting is van mening dat Redman, zoon van de legendarische saxofonist Dewey Redman, 'een van de meest consistente bandleiders binnen het jazzgenre’ is. 'Zijn veelzijdige oeuvre en prachtige samenwerkingen met vele grootheden maakt dat deze saxofonist en componist de prijs verdient', aldus de organisatie.

Redman won in 1991 de Thelonious Monk Award en vergaarde gedurende zijn loopbaan vier Grammy-nominaties. Zijn kwartet met pianist Brad Mehldau, bassist Christian McBride en drummer Brian Blade behoort tot een van de succesvolste ensembles van de afgelopen twee decennia.

Vorig jaar verscheen 'Nearness', een duo-album met Mehldau met wie hij in een uitverkocht Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam optrad. Voor wie niet kan wachten op het Edison-concert op 30 juni kan in Den Bosch terecht. Daar speelt hij op 5 juni met zijn trio tijdens het festival Jazz in Duketown op de Grote Markt (gratis).

Zie ook:


© Jazzenzo 2010