Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Wayne Shorter en Grace Jones naar Gent Jazz Festival

26 apr - Grootheden uit zowel de pop als de jazz zijn te vinden op de 36e editie van het Gent Jazz Festival. Het evenement in de gelijknamige stad wordt gehouden van 6 tot en met 15 juli en op het affiche prijken uiteenlopende namen zoals Wayne Shorter en Grace Jones.Grace Jones.


Hoogtepunten
Traditiegetrouw kent Gent Jazz Festival een tweeluik met een jazz- en een meer toegankelijke programmering waarin pop de boventoon voert. Hoogtepunten in die categorien zijn ongetwijfeld het concert van het Wayne Shorter Quartet dat aantreedt met het Casco Philharmonic onder leding van Clark Rundell in een project waarin een stripverhaal de basis vormt. Daarnaast staat de 68-jarige popicoon en diva Grace Jones op het programma.

Overige publiekstrekkers zijn onder meer Herbie Hancock, Christian McBride, Kamasi Washington, McCoy Tyner Trio met Geri Allen & Craig Taborn, Robert Glasper en Christian Scott. Aan de andere kant maken Norah Jones, Einstürzende Neubauten, Trixie Whitley en Peter Doherty hun opwachting.

Op de kleinere podia staan aanstormende bands als STUFF., LABtrio, BLOWtrio en Kleptomatics op het programma.

Gent Jazz Festival, dat gehouden wordt in een concerttent op de Bijlokesite, vindt plaats van 6 tot en met 9 juli en van 13 tot en met 15 juli.


© Jazzenzo 2010