Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Present is Present nieuw improvisatiefestival Amsterdam

7 mei - Amsterdam heeft er met Present is Present een nieuw improvisatiefestival bij. Een achtdaags evenement dat zich afspeelt van 12 tot en met 19 mei op negen locaties en de rijke en diverse hoogtepunten toont van de creatieve muziekscene in de hoofdstad.Present is Present van 12 tot en met 19 mei in Amsterdam.Het festival wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Doek. Startpunt is Bimhuis waar twee dagen achtereen drie acts per avond optreden, inclusief een improjam achteraf op de zaterdagavond. Daarna doet het festival plekken aan als OT301, OCCII en Zaal 100. Ook is er een DOEK Fietstour met concerten in de open lucht en is er plek voor de dynamische plekken Splendor en de Tanker en series als Pintotonics, Instant Music Day en SUP Impro.

Dwars
Present is Present borduurt verder op de erfenis van de begin maart overleden aartsvader van de dwarse jazzmuziek Misha Mengelberg. Een nieuwe generatie nationale en internationale muzikanten en podia hebben de scene het afgelopen decennium nieuw elan gegeven en wint ook ver buiten Nederland aan bekendheid. 

Met het festival wordt ook de nieuwe website www.presentsoundsamsterdam.nl gelanceerd, dé nieuwe gids voor alle muziekevenementen in Amsterdam met een avontuurlijk karakter.

Programma
Een greep uit het immense aanbod: tenorsaxofonisten Natalio Sued (Native Speaker) en John Dikeman, Oscar Jan Hoogland, Uldis Vitols Sextet:, percussionist Geoge Hadow, vocalisten Eva Hoogland en Ivo Sprey met afzonderlijke ensembles, Felicity Provan 5tet, Native Aliens, pianist Nico Chientaroli, Kaja Draksler in duo met John Dikeman, Xavier Pamplona Ensemble met Michael Moore, Oene van Geel met danseres Miri Leen, Jasper Stadhouders, Wilbert de Joode, Joost Buis en vele vele anderen.

Het festival wordt in de Tanker afgesloten met De Muziek van Hermeto Pascoal, uitgevoerd door Wolter Wierbos, Michael Vatcher, Kristján Martinsson, Niel Brouwer en Renato Ferreira. Bekijk het volledige programma op onderstaande website.


© Jazzenzo 2010