Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Festival Moers in trek bij Nederlanders

9 mei - Evenals de Belgische festivals Gent Jazz en Jazz Middelheim trekt ook het Duitse Moers Festival vlakbij Venlo steeds meer Nederlanders. Het festival voor moderne en hedendaagse internationale jazz beleeft van 2 tot en met 5 juni zijn 46e editie met meer dan 25 concerten.Drummer Brian Blade hanteert de gitaar in zijn project Mama Rosa.Totaalevenement
Ook Moers kende financiële problemen maar de komende editie - compleet met festivaldorp, camping, kunstmatige stranden, randactiviteiten en volop bezigheden voor kinderen - wordt groots aangepakt. Middelpunt van het festival is de Concertzaal waar de programmering de nadruk legt op avontuur en improvisatie.

Hoofdpodium
Op het hoofdpodium staan onder meer The Bad Plus, Brian Blade met zijn project Mama Rosa, saxofoniste Ingrid Laubrock die met orkest aantreedt voor haar project Contemporary Chaos Practices, Anthony Braxton ZIM Sextet, trio Sylvie Courvoisier/Evan Parker/Ikue Mori, powertrio Spacepilot met Carolin Pook aangevuld met strijkkwartet, het IJslandse ADHD6, accordeonist Yegor Zabelov, en Cocaine Piss met de Deense altsaxofonist Mette Rasmussen.

Ook in het festivaldorp en in de binnenstad van Moers worden concerten georganiseerd met onder meer de Belgische bands De Beren Gieren, Bart Maris, Oathbreaker en het Nederlandse Rubatong. Daarnaast zijn er de traditionele en gratis toegankelijke Moers Sessions die zowel 's nachts als 's morgens plaatsvinden.

Dagkaarten kosten tussen de 40 en 60 euro, een passe-partout voor het hele festival 120 euro, te verkrijgen via de website van Moers Festival waar ook het volledige programma te vinden is.


© Jazzenzo 2010