Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Van Morrison en Charles Lloyd naar Jazz Middelheim

9 mei - Jazz Middelheim, het Antwerpse jazzfestival dat gehouden wordt van 3 tot en met 6 augustus heeft zijn programma compleet. Onder meer Van Morrison, Charles Lloyd en Bill Frisell staan op het programma.Charles Lloyd.

Foto © Dorothy Darr.

Artist in residence van het festival is dit jaar Mark Guiliana. De drummer treedt op met zijn Acoustic Quartet en later met Beat Music dat meer op elektronica gericht is. Ook Joshua Redman is van de partij. Hij treedt op met een kwartet bestaande uit Ron Miles, Kendall Kay en Brian Blade. Saxofonist Charles Lloyd staat eveneens op de openingsavond geprogrammeerd. In zijn band onder meer gitarist Bill Frisell en Eric Harland achter de drums.

Eerbetoon
Zaterdag passeren een aantal eerbetonen de revue. Bill Frisell brengt zijn nieuwe programma 'The Music of John Lennon', de ex-Beatle die in 1980 op 40-jarige leeftijd werd vermoord, het Tony Allen Quartet brengt een ode aan Art Blakey en Randy Weston's African Rhythms brengt Tribute to Thelonious Sphere Monk. Tussendoor speelt de Mingus Big Band.

Verder staan onder meer op het programma The Cinematic Orchestra, Dans Dans, Antoine Pierre Urbex en Matthew Herbert’s Brexit Big Band. Op de kleinere podia zijn er concerten van Jozef Dumoulin, Chantal Acda en Linus met gasten. Jazz Middelheim wordt afgesloten door Van Morrison.


© Jazzenzo 2010