Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Vlaamse podia Warande en Singer gaan samen

15 mei - Vanaf september slaan de Vlaamse (jazz)podia De Warande en De Singer de handen in elkaar. Beide organisaties willen het aanbod van jazzconcerten in de regio Noorderkempen, grenzend aan Noord-Brabant, steviger op de jazzkaart zetten naast de drie grote steden Antwerpen, Brussel en Gent.De Singer en De Warande gaan samenwerken.


Eigenwijs
Zowel De Singer uit Rijkevorsel als De Warande in Turnhout kennen een rijke jazztraditie. Bekend om zijn internationale en eigenwijze programmering stonden onder meer Marc Ribot, Vijay Iyer, Polar Bear, Toots Thielemans en Rudresh Mahanthappa op het podium in Rijkevorsel en trad onder andere Branford Marsalis op in De Warande. Dat podium stond tevens aan de wieg van het succes van pianist Jef Neve door zijn doorbraakalbum ‘It’s Gone’ te ondersteunen. 

The Bad Plus
In de nieuwe opzet blijven beide podia behouden en de samenwerking levert meteen grote namen op. De Warande opent in december met een concert van The Bad Plus en ook Craig Taborn komt naar Turnhout. Op het voorlopige affiche van De Singer prijken onder meer Kenny Garrett en Uri Caine.


© Jazzenzo 2010