Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Talenten strijden om Conservatorium Talent Award

17 mei - In Den Bosch strijden op zaterdag 20 mei negen studenten om de Conservatorium Talent Award. De jaarlijkse competitie is voor het eerst losgekoppeld van festival Jazz in Duketown dat plaats heeft van 2 tot en met 5 juni.Sanne Rambags.Van de deelnemers is zangeres Sanne Rambags wellicht de bekendste. Studerend aan het conservatorium van Tilburg oogstte ze onlangs succes met het album 'Under The Surface' dat ze opnam met drummer Joost Lijbaart en gitarist Bram Stadhouders. Ook zangeressen Annelie Koning (Arnhem) en Babs van Bree (Maastricht) nemen deel aan de competitie.

Overige studenten die door conservatoria worden afgevaardigd zijn de gitaristen Gijs Idema (Amsterdam) en Jelle Rozenburger (Rotterdam), drummer Benjamin Torbijn (Utrecht) en de saxofonisten Gerben Wasser (Groningen), Patrieck Bonnet (Den Haag) en Kasper Rietkerk (Zwolle).

De zesde editie van de Conservatorium Talent Award op 20 mei wordt gehouden in de Verkadefabriek van 10.30 tot 21 uur als de jury - met onder meer Yuri Honing en Martin Fondse - de winnaar bekend maakt.

Eerdere winnaars waren Maarten Hogenhuis, Sebastiaan van Bavel, Lizzy Ossevoort en Jasper van Damme.


© Jazzenzo 2010