Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

EvenSanne – What If

CD-RECENSIE

EvenSanne – What If
bezetting: Sanne Huijbregts zang, klokkenspel; Eran Har Even
gitaar; Itai Weissman EWI; Jeroen Batterink drums
uitgebracht: mei 2017
label: Berthold Records
aantal stukken: 13
tijdsduur: 45’11
website: www.evensanne.com – www.berthold-records.com
door: Erno Elsinga
Afkomstig uit de jazz voegden zangeres Sanne Huijbregts en gitarist Eran Har Even (EvenSanne) daaraan pop en fusion toe in hun zoektocht naar een eigen geluid. Een mengeling gedomineerd door loops en elektronica gedoopt in vervreemdende arrangementen waarbij de hoge, ijle stem van Huijbregts in de verte associaties oproept aan Kate Bush.

Het vervreemdende karakter van ‘What If’ is tevens de grote kracht van het album. Geen standaard repertoire maar een aaneenschakeling van met een waas bedekte filmische verhalen met een psychedelische kronkel. Soms met een rock-randje of poëtisch, onderbroken door sfeervolle adempauzes middels de stukken ‘In’, ‘Ter’ en ‘Lude’. 

Aangevuld door drummer Jeroen Batterink en Itai Weissman die het elektronisch blaasinstrument EWI bespeelt, klinken de excentrieke composities van Huijbregts en Har Even ongeacht de vaak complexe structuren orkestraal en meeslepend. De vele wendingen in de arrangementen nijgen naar een uitputtingsslag, maar blijven behapbaar door de homogene sfeer die ‘What If’  ademt. Die is even ongewoon als origineel, waardoor de eigenaardigheid beklijft van deze vreemde eend in muziekland.
Album trailerEvenSanne - Still


© Jazzenzo 2010