Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Ravi Coltrane op eerste editie Mondriaan Jazz Festival

19 jun - De Amerikaanse saxofonist Ravi Coltrane is hoofdgast op de eerste editie van het Mondriaan Jazz Festival dat op 14 oktober in Den Haag gehouden wordt. Centraal op het festival staat de New Yorkse jazzscene.Ravi Coltrane.


Ravi Coltrane, zoon van John, brengt in Den Haag eenmalig het Canto Ostinato ten gehore, het magnum opus van de Nederlandse componist Simeon Ten Holt.

Uit Amerika staan ook Nate Smith KINFOLK, Evan Marien & Dana Hawkins , FORQ, Jaimeo Brown Transendence en Jamire Williams op het programma. Daarnaast betreden ook de Noorse nu-soul talenten Effectual Rohey het podium, evenals het Engelse Mammal Hands en de Indiase zangeres Ganavya Doraiswamy.

In 2017 is het precies honderd jaar geleden dat kunstbeweging De Stijl werd opgericht, met Piet Mondriaan als belangrijke vertegenwoordiger. Mondriaan Jazz Festival is een initiatief van boekingskantoor Good Music Company en PAARD en speelt zich af op verschillende locaties rond de Grote Markt in Den Haag: het Paard, Koorenhuis en Humanity House.


© Jazzenzo 2010