Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Kika Sprangers en Sebastiaan van Bavel zijn Young VIPs 2018

20 jun - Saxofoniste Kika Sprangers en pianist Sebastiaan van Bavel zijn door de programmeurs van de jazzpodia verkozen tot de Young VIPs van 2018. Komend voorjaar gaan ze elk met hun eigen ensemble gezamenlijk op tour langs de Nederlandse clubs en festivals.Kika Sprangers.

Foto © Arjen Staal.


Kika Sprangers
De Nijmeegse Kika Sprangers (1994) bespeelt de alt- en sopraansaxofoon en zette op haar negentiende al haar eigen zestienkoppig orkest op. Sprangers studeerde aan het Utrechtse conservatorium bij Marc Scholten en Toon Roos en speelde bij het Nationaal Jeugd Jazz Orkest en Metropole Orkest. 

In februari van dit jaar bracht Sprangers met haar Large Ensemble - een uitbreiding van haar kwintet met drie vocalisten en een blazerssectie - een eerste EP uit. Daarnaast maakt de saxofoniste deel uit van Wicked Jazz Sounds en treedt ze in duo op met pianist Manuel Wouthuysen. Tijdens de Young Vips Tour zal ze optreden met haar Quintet, bestaande uit Manuel Wouthuysen, gitarist Eric Brugmans, basgitarist Danny van Ruitenburg en drummer Benjamin Torbijn.Sebastiaan van Bavel.Sebastiaan van Bavel
Pianist Sebastiaan van Bavel (1992) ontving voor zijn debuutalbum 'As The Journey Begins' uit 2014 meteen een Edison en ook diens opvolger 'Cosmic Dance', gebaseerd op teksten van de Indiase poëet Sri Aurobindo, kan op veel bijval rekenen. Van Bavel is een muzikant en componist met visie die uiteenlopende genres overtuigend samenbrengt.

Van Bavel treedt tijdens de Young VIPs Tour 2018 op met zijn trio bestaande uit contrabassist Maciej Domaradzki en drummer Jimmi Jo Hueting, aangevuld door tenorsaxofonist Jasper Blom en vocaliste Vera Naus.

Jubileum
De Young VIPs Tour is een initiatief van de Vereniging van Jazz- en Improvisatiemuziek Podia en bestaat in 2017 20 jaar. Eerdere VIPs waren onder meer Martin Fondse, Reinier Baas, Joris Postumus en Harmen Fraanje. In 2017 waren Xavi Torres en Genzo Okabe de Young VIPs.Kika Sprangers Large Ensemble Live at TivoliVredenburg Cloud Nine.Sebastiaan van Bavel Trio - The Pathway Through


© Jazzenzo 2010