Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Llop – J, Imp

CD-RECENSIE

Llop – J, Imp
bezetting: Erik Bogaerts altsaxofoon, Benjamin Sauzereau gitaar,
Jens Bouttery drums, Brice Soniano contrabas
opgenomen: 15 - 23 juli 2015, Harlösa (Zweden)
uitgebracht: juli 2017
label: el NEGOCITO Records
aantal stukken: 10
tijdsduur: 40’51
website: www.erikbogaerts.com  - www.elnegocitorecords.com
door: Georges Tonla BriquetOp hun debuut ‘Lampke’ creëerden altsaxofonist Erik Bogaerts, gitarist Benjamin Sauzereau en slagwerker Jens Bouttery een warm cocon van klankenweefsels. Muziek uit een verre kosmos die tegelijkertijd vertrouwd voorkwam. Op het vervolgalbum geen bruuske koerswijziging, wel wordt de focus van hun etherische sfeerscheppingen nog scherper gesteld.

Met ‘J, Imp’ borduren ze verder op hetzelfde improvisatieprincipe maar deze keer met een vierde man aan boord, de Franse contrabassist Brice Soniano (Rawfishboys, ¾ Peace). Vooral de combinatie van licht zwevende gitaarklanken met de warme gloed van de altsaxofoon en de subtiele electronics, leidt tot hoogtepunten van verstilling. Dat de opnamen gebeurden in een kerkje in het zuiden van Zweden, zal daar niet vreemd aan zijn. Heel apart is het gezongen ‘Il Pleut’ met zwoel Braziliaans tintje.

Bij beluistering komt tot uiting dat er onder het schijnbaar rimpelloze oppervlakte toch her en der nog niet onthulde werelden schuilen, zoals in ‘Troupeau’ dat wellicht ideeën bevat om op voort te borduren gedurende een volgend album. Op de hoezen van beide albums staat een detailfoto van dezelfde kat. En aangezien een kat zeven levens heeft, kunnen we uitzien naar de volgende vijf cd’s.Llop – J, ImpLlop – Seagal


© Jazzenzo 2010