Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Driedelig minifestival Plutonian Nights in Amsterdam

14 sep - Met drie minifestivals onder de naam Plutonian Nights herintroduceert Space Is The Place haar concertserie voor geïmproviseerde muziek in podium/café De Ruimte in Amsterdam-Noord. Drie bands trappen op vrijdag 29 september af, waaronder de Amsterdamse punkband The Ex.Trio Reijseger/Fraanje/Sylla doet op 21 oktober Plutonian Nights aan. 
Foto © Krijn van Noordwijk.


Space Is The Place is de benaming voor concerten in podium/café De Ruimte. In de afgelopen tweeëneenhalf jaar stonden 500 bands op het podium: jonge muzikanten aan het begin van hun carrière en pioniers uit de Nederlandse jazz en improvisatiemuziek. Het driedelige maandelijkse minifestival Plutonian Nights gaat over de frisse wind die door de improvisatie (en jazz) waait waarin met open blik naar andere genres wordt gekeken. 

Programma
Op het programma staan naast vooraanstaande bands als The Ex en Reijseger/Fraanje/Sylla, ook veel nieuwe, aanstormende formaties als The Zebra Street Band, waarin zes internationale, in Amsterdam wonende jonge jazzmusici zich verenigen voor een intens en feestelijk geluid met invloeden uit Afrikaanse en Caribische muziek. Verder onder meer een energieke visie op Ornette Coleman van het kwartet Jasper Stadhouders/Jeroen Kimman/Tobias Klein/Tristan Renfrow en de kersverse band Bazooka - met onder andere Andy Moor, Marta Warelis en Onno Govaert - die Angolese gitaarmuziek herdefinieert.


© Jazzenzo 2010