Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Hanne De Backer & Marc De Maeseneer - Gabbro

CD-RECENSIE

Hanne De Backer & Marc De Maeseneer - Gabbro
bezetting: Hanne De Backer baritonsaxofoon, Marc De Maeseneer baritonsaxofoon
opgenomen: september 2016, Het Bos, Antwerpen
uitgebracht: 3 mei 2017
label: el Negocito
aantal stukken: 7
tijdsduur: 34’19
website: www.elnegocitorecords.com
door: Georges Tonla BriquetWie op zoek gaat naar duo’s met baritonsaxofoon is al snel rond. Twee Vlamingen vullen de lacune aan. Welkom aan boord van de baritonsferen van Hanne De Backer en Marc De Maeseneer.

De twee baritonsaxofonisten improviseren con brio een reisverhaal bij elkaar, opgedeeld in zeven kleine afleveringen. De traag voortslepende opener voert je meteen naar verre oorden. De ene bariton geeft het vertreksein als een stoomboot terwijl de andere het personeel in het gelid roept. 

De kapitein en zijn copiloot hebben ervaring. De Backer vooral met theater- en muziekvoorstellingen en bij popgroepen als Dóttir Slonza, De Maeseneer bij bands als The Whodads, BackBack en Admiral Freebee. Onderweg houden ze halt in oorden waar je de meest waanzinnige geluiden opvangt. Delicate modulaties, cirkelvormige structuren en het aanwenden van fade in en fade out leiden uiteindelijk tot een fascinerende soundtrack voor bij een natuurfenomeen als het noorderlicht. De wondere wereld ook van resonanties en reverb.

De weg ligt open om buiten het beperkte galerijen- en kunstencircuit te treden, waar ze hun eerste gezamenlijke stappen zetten. Gabbro


© Jazzenzo 2010