Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

U Jazz Festival pakt uit met Martin Fondse

4 dec - Martin Fondse, winnaar van de Boy Edgarprijs 2017, is de hoofdgast van de zevende editie van het Utrechtse U Jazz Festival dat op 16 december plaatsvindt in TivoliVredenburg. Naast een optreden met zijn Orchestra met Eric Vloeimans is hij gastmuzikant in het nieuwe Utrechtse Jazz Archipel bestaande uit vooraanstaande musici uit de Domstad.Martin Fondse.

Foto © Thomas Huisman.


Orchestra
Martin Fondse Orchestra kent een uitstekende bezetting. Naast de naamgever achter de toetsen en gastsolist Eric Vloeimans bestaat het orkest uit hoornist Morris Kliphuis, de cellisten Jörg Brinkmann en Annie Tangberg, vocalisten Sanne Rambags en Anne Serierse, contrabassist Eric van der Westen en drummer Dirk Peter Kölsch. Op het programma staan composities van Fondse en een speciaal stuk met Utrechtse connecties.

Vervolgens is Fondse te gast in het Utrechtse Jazz Archipel, een nieuw tienkoppig ensemble met de top uit de Utrechtse jazzscene. Drummer Mees Siderius, bassist Dion Nijland, pianist Paul Maassen en de blazers Kika Sprangers, Ad Colen, Bert Lochs, Steven Kamperman, Kees Adolfsen, Marc Scholten en Gerben Klein Willink spelen als orkest en in wisselende bezettingen.

Verder op het Utrechts getinte programma het Marc Scholten/Angelo Verploegen Kwintet, FLUKS XL van saxofonist Ad Colen en met Kika Sprangers, een kwintet van zanger Henk Kraaijeveld met onder meer Daan Herwig en Paul van der Feen, het Himarck Quartet met pianist Victor Tsilimparis en gitarist Ante Medic en een duo bestaande uit zanger Waka Otsu en gitarist Kalev Karlson. 

Het U Jazz Festival op 16 december wordt gehouden op drie podia van TivoliVredenburg. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website.


© Jazzenzo 2010