Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Frank van Berkel nieuwe programmeur Bimhuis

8 dec - Frank van Berkel is per 1 januari 2018 de nieuwe programmeur van Bimhuis in Amsterdam. Daarmee volgt hij Huub van Riel op die na ruim veertig jaar als artistiek leider van het hoofdstedelijk jazzpodium in september van dit jaar met pensioen ging.Frank van Berkel.

Foto © Marco de Swart.


Rotterdam

Frank van Berkel (1963) is de huidige programmeur van Jazz International Rotterdam, Concertgebouw De Doelen en Lux Nijmegen. Na Mijke Loeven, die Van Riel in september opvolgde als directeur, is Van Berkel de tweede Rotterdammer op een bepalende positie in het Bimhuis. Loeven was directeur van Jazz International Rotterdam en programmeerde vanuit die functie, net als Van Berkel, voor het gelijknamige festival en voor De Doelen in Rotterdam. De voormalige collega’s die in januari weer herenigd worden, zijn beiden woonachtig in Rotterdam.

Van Berkel is ook zakelijk leider van het New Rotterdam Jazz Orchestra. Als programmeur van Bimhuis blijft hij betrokken bij Festival Jazz International Rotterdam.

Van Berkel is verguld met zijn nieuwe functie: "Ik ben een groot bewonderaar van Huub van Riel en wil voortbouwen op zijn werk en nieuwe generaties topmusici een podium blijven bieden."

Zie ook:


© Jazzenzo 2010