Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Bonerama - Hot like Fire

CD-RECENSIE

Bonerama - Hot like Fire
bezetting: Mark Mullins (elektrische) trombone, zang; Craig Klein en Greg Hicks trombone, zang; Bert Cotton, gitaar; Matt Perrine sousaphone, basgitaar; Alex Joseph ‘A.J.’ Hall drums; Mike
Lemmler piano (1)
opgenomen: 2017, Music Shred Recording Studios, New Orleans
uitgebracht: 6 oktober 2017
label: Basin Street Records
aantal stukken: 9
tijdsduur: 45’46
website: www.boneramabrass.com
door: Ron Holman


Bonerama is een blazersensemble uit New Orleans dat is opgericht in 1998 door de trombonisten Mark Mullins en Craig Klein. Net als Trombone Shorty en zijn Orleans Avenue spelen ze funky en rock getinte blazersstukken in de beste New Orleans-traditie. Mocht je al een verschil willen aanwijzen tussen beide bands dan komt bij Bonerama meer het rock-aspect naar boven en speelt Trombone Shorty vooral vocaal-gerichte nummers. Maar energiek zijn ze allebei.

In de beginjaren speelde Bonerama zonder basgitaar en werden de baspartijen door  sousaphone-speler Matt Perrine gespeeld. Inmiddels speelt Perrine regelmatig op een Fender Precision Bass, gelukkig net zo funky als op de sousaphone.

De beste stukken van ‘Hot like Fire’ bevinden zich op het einde van het album. ‘Paranoid Android’ kent een epische opbouw waarin de typische gedragen stijl van de funeral marching bands uit New Orleans is verwerkt. ‘Basic Lady’ doet denken aan Little Feat en ‘Christiania’ is een wervelend rocknummer met spetterend koperwerk en een hoofdrol voor gitarist Bert Cotton die zijn gitaar laat gieren alsof hij ter plekke wordt geëlektrocuteerd. 

Opgenomen in New Orleans is Bonerama, evenals Trombone Shorty, een band die je vooral live moet horen. Bovendien bevat ‘Hot like Fire’ nogal wat niemendalletjes, zoals het reggaenummer ‘Sun Lion’ dat is voorzien van een shoobiedoewha-koortje - een euvel waaronder ook voorgaande albums te lijden hadden. 

Als de Bonerama Horns wordt de band veel gevraagd voor gastoptredens en ‘Hot like Fire’  is dankzij het geweldig blazerswerk dan ook een prettig album, maar helaas niet heel erg gedenkwaardig. Bonerama - Hot like Fire (volledig album)Promo


© Jazzenzo 2010