Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Jan Akkerman komt met autobiografie

14 dec - Van gitarist Jan Akkerman verschijnt eind 2018 een autobiografie. Zijn verhaal wordt opgetekend door Jean-Paul Heck, hoofdredacteur van muziekmagazine Soundz.Jan Akkerman in 2013.

Foto © Liesbeth Keder.


Akkerman (1946) was medeoprichter van Brainbox en werd in de jaren '70 wereldberoemd met de band Focus. Tijdens zijn solocarrière bewandelde de gitarist de paden van de jazz, poprock en klassieke muziek.

Jan Akkerman is ingenomen met de verschijning van zijn autobiografie. "Als jongen van acht wilde ik graag met een gitaar onder mijn arm de wereld over. Dat is aardig gelukt. Ik heb Jean-Paul Heck gevraagd om mijn levensverhaal op te schrijven omdat ik hem heb leren kennen als een integer mens en journalist. Ik ben nu 70 jaar en dit is een mooi moment om terug te kijken op mijn leven."

Auteur Jean-Paul Heck noemt Akkermans leven 'complex en interessant'. "Al vanaf het midden van de jaren zestig is hij een van de meest toonaangevende Nederlandse muzikanten, die bovendien ver buiten onze landgrenzen bekendheid geniet. Zowel als bandlid van Focus, Brainbox en The Hunters, en als solist en gastspeler toonde hij zich een non-conformist die altijd zijn eigen pad heeft gekozen."

De autobiografie wordt eind 2018 uitgebracht door Uitgeverij De Bezige Bij.


© Jazzenzo 2010