Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Benefietconcert voor gedupeerde gitarist Jorrit Westerhof

14 dec - In Rotterdam wordt op 23 december een benefietconcert gehouden voor Jorrit Westerhof. De gitarist verloor al zijn muziekspullen tijdens een woningbrand. Het concert is een initiatief van Han Bennink en wordt ondersteund door Jazz International Rotterdam en Lantaren Venster.Gitarist Jorrit Westerhof raakte alles kwijt bij een woningbrand.

Foto © Carel van Hees.


Westerhof verloor tijdens de brand op 13 oktober al zijn instrumenten, zijn geschreven muziek en persoonlijke spullen. De opbrengst van het concert, dat gehouden wordt in congres- en debatcentrum Arminius, gaat naar het instrumentenfonds Jorrit Westerhof én Musicians without Borders.

Westerhof was onlangs nog het middelpunt van het Pack Project, onderdeel van Festival Jazz International, waarvoor de gitarist speciaal vanuit Groningen naar Rotterdam verhuisde.

Aan het benefietconcert werken mee: Martin Fondse, Eric Vloeimans, Han Bennink, Michael Moore, Oene van Geel, Morris Kliphuis, Marko Curcic, Aleksandar Skoric en ook Jorrit Westerhof is van de partij.

Kaarten kosten 10 euro en zijn te bestellen via onderstaande website.


© Jazzenzo 2010