Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Aanmelding Dutch Jazz Competition 2018 gestart

20 dec - Talentvolle Nederlandse jazzgroepen kunnen zich weer aanmelden voor de tweejaarlijkse Dutch Jazz Competition. Naast de keuze van de vakjury is er opnieuw een publieksprijs. De finale wordt gehouden op 6 april in Bimhuis Amsterdam.Xavi Torres Trio won in 2016 de laatste editie van

de Dutch Jazz Compettion.


Deelnemers mogen maximaal 30 jaar oud zijn en groepen dienen naast het invullen van het aanmeldingsformulier twee stukken op te sturen waarvan één een eigen compositie is. De werken worden 'blind' beoordeeld door een vakjury en uiteindelijk worden acht groepen geselecteerd voor de halve finales: 24 maart in Theater Het Hof in Arnhem en 25 maart in Paradox Tilburg. Daarna gaan vier groepen door naar de finale op 6 april in Amsterdam.

De Dutch Jazz Competition heeft als doel talentvolle Nederlandse of in Nederland woonachtige muzikanten de mogelijkheid te bieden om zich te presenteren aan het grote publiek, pers en de muziekindustrie. De winnaar ontvangt een geldprijs, een podium op een of meerdere festivals en ondersteuning bij het opnemen van een cd.

Voorgaande winnaars waren onder meer Kapok, Agog, Xavi Torres Trio, Fransz Von Chossy Quartet en Het Castel/ van Damme Quartet.

Inschrijven kan tot 1 maart via onderstaande website.


© Jazzenzo 2010