Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Programma ZeelandJazz verder op ingeslagen koers

15 jan - Met een verdubbeling van het aantal bezoekers vorig jaar, sloeg de nieuwe opzet van ZeelandJazz met een breder programma, jazzfilms en educatieve projecten flink aan. Reden om komende zomer steviger in te zetten op de nieuwe formule, met een afwisselend programma waarvan de eerste namen al zijn vastgelegd.De Vlaamse band STUFF. komt naar ZeelandJazz.

Foto © KnackFocus.be


ZeelandJazz wordt gehouden van 8 tot en met 17 juni in Middelburg en Terneuzen. In laatstgenoemde stad is jazzclub Porgy en Bess het middelpunt met op het voorlopige affiche het ZeelandJazz Festival Orkest dat voor de gelegenheid geleid wordt door de Zeeuwse saxofoniste Stephanie Francke, De Raad Van Toezicht en een orkest onder leiding van Boy Edgar prijswinnaar Martin Fondse.

Middelburg
Op het voorlopige programma van het tweede festivalweekend in Middelburg staan twee Belgische ensembles: de Vlaamse band STUFF. met een mix van jazz, hiphop en elektronica en het Brusselse ensemble Black Flower met Ethio-jazz, psychedelica, folklore en experiment.

Alfa Mist is afkomstig uit de Londense jazzscene: melancholische jazzharmonie met alternatieve hiphop en soul. De brassband Gallowstreet treedt op en festivalband Koffie is present, met afrobeat, funk en jazz.

Het volledige programma wordt later bekendgemaakt.


© Jazzenzo 2010