Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Avond van de Jazzmuziek in Theater Carré

16 jan - In Theater Carré in Amsterdam wordt op 26 januari de eerste Avond van de Jazzmuziek gehouden. Op het programma staan jazzklassiekers gespeeld door het Metropole Orkest in samenwerking met verschillende artiesten zoals Yuri Honing en Trijntje Oosterhuis.Ook Yuri Honing speelt klassiekers met Metropole Orkest.

Foto © Joost van den Broek.


Het Metropole Orkest staat deze avond onder leiding van de Amerikaan Dennis Mackrel, oud-drummer en orkestleider van de Count Basie Orchestra en de huidige chef-dirigent van Jazz Orchestra van het Concertgebouw. 

Voor iedereen
De Avond van de Jazzmuziek moet een avond 'voor iedereen' worden, een feest der herkenning voor de jazzliefhebber waarbij grootheden uit de jazzgeschiedenis geëerd worden. Artiesten als Chet Baker, Coltrane, Ellington of Nina Simone zijn te zien via een groot scherm en spelen het repertoire - variërend van 'So What' tot 'Let’s get Lost' en van 'Stella by Starlight' tot 'My Favourite Things' - zelfs mee.

Artiesten die meewerken zijn Yuri Honing, Alain Clark, Trijntje Oosterhuis, Jeangu Macrooy, Sabrina Starke, Sven Figee en drummer John Engels die nog met Chet Baker speelde.

De NTR registreert de show en het radioprogramma van Andrew Makkinga op NPO Soul en Jazz besteedt uitgebreid aandacht aan de Avond van de Jazzmuziek. Kaarten voor Carré variëren in prijs van 25 tot 75 euro.


© Jazzenzo 2010