Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

C├ęcile McLorin Salvant wint Grammy Award

29 jan - Afgelopen nacht werden in Los Angeles de jaarlijkse Grammy Awards uitgereikt. Zangeres Cécile McLorin Salvant won er eentje voor haar album 'Dreams And Daggers' en Nederlands succes was er ook.Cécile McLorin Salvant oktober 2017 in de Tilburgse Concertzaal.

Foto © Liesbeth Keder.


'Dreams And Daggers' werd in de categorie jazz bekroond tot beste vocale album. De Grammy voor het beste instrumentale album ging naar 'Rebirth' van de Amerikaanse pianist Billy Childs (1957) die daarmee Bill Charlap, Fred Hersch, Chris Potter en Joey DeFrancesco achter zich liet.

De Christian McBride Big Band viel in de prijzen met het album 'Bringin' It' (best large jazz ensemble) en de beste geïmproviseerde solo werd in het afgelopen jaar afgeleverd door gitarist John McLaughlin, gespeeld op het album 'Miles Beyond'. In de categorie latin jazz viel het trio van pianist en arrangeur Pablo Ziegler in de smaak met het album 'Jazz Tango'.

Nederland
De Nederlandse dirigent Reinbert de Leeuw (1938) werd voor het album 'Kurtág: Complete Works For Ensemble & Choir' genomineerd voor een Grammy Award, maar het was het Amsterdamse orkest LUDWIG dat met het prestigieuze beeldje aan de haal ging. LUDWIG kreeg een Grammy in de categorie Best Classical Solo Vocal Album, voor hun debuut-cd 'Crazy Girl Crazy!' die het opnam met stersopraan Barbara Hannigan.

Recensies:


© Jazzenzo 2010