Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Paard introduceert Lul-Niet-Lollie voor lawaaierige concertgangers

30 jan - Iedereen kent het wel: concertbezoekers die luidkeels door een concert heen praten. Het Haagse podium Paard gaat op ludieke wijze de strijd aan met concertpraters en introduceert de Lul-Niet-Lollie: “een vriendelijk gebaar of het ietsje stiller kan”.De Lul-Niet-Lollie is graits verkrijgbaar
aan de bar van Paard.Net als bij veel andere pop- en jazzpodia constateerde Paard dat het geklets door bezoekers als storend wordt ervaren. De ouderwetse stilte-briefjes werken niet afdoende en ook op sociale media wordt flink geklaagd. "Waarom geef je geld uit aan een kaartje om er twee uur doorheen te praten?" 

Daarnaast staat Nederland bij musici steeds meer bekend als het land waarbij het publiek hinderlijk veel door de muziek heen praat.

Met de Lul-Niet-Lollie wil Paard bezoekers een laagdrempelige mogelijkheid geven om hun luidruchtige buur op een sympathieke manier duidelijk te maken dat door hun voortdurend geklets de concertbeleving voor de anderen minder wordt. "In de meeste gevallen zal een luide prater niet eens doorhebben dat het overlast geeft en is een kleine attendering voldoende”,  aldus Bas de Wit van Paard.

Naast de Lul-Niet-Lollie die gratis bij de bar afgehaald kan worden, heeft het Paard ook akoestische verbeteringen in de zalen doorgevoerd  om de praatoverlast te beperken.

Paard organiseert concerten in diverse genres waaronder jazz. In mei staan Ruben Hein en Kamasi Washington op het programma.


© Jazzenzo 2010