Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

John Scofield en James Carter naar Jazz in Duketown

16 feb - Gitarist John Scofield en saxofonist James Carter zijn de eerste publiekstrekkers in de lijst van namen die de organisatie van Jazz in Duketown vandaag bekend maakte. Het gratis festival op diverse locaties in de binnenstad van Den Bosch wordt gehouden van 18 tot en met 21 mei.John Scofield presenteert Country for Old Men.

Foto © Liesbeth Keder.


John Scofield presenteert zijn project 'Country for Old Men' waarmee hij jazz combineert met blues en country. Onder meer drummer Bill Stewart en toetsenist Gerald Clayton maken deel uit van de groep. De Amerikaanse saxofonist James Carter komt met zijn groep Elektrik Outlet naar het grootste gratis te bezoeken jazzfestival van Nederland. Carter werkte gedurende zijn carrière samen met muzikanten als Wynton Marsalis, Dee Dee Bridgewater en de Mingus Big Band.

Andere namen op het voorlopige affiche zijn die van de Nederlandse rapper Brainpower met de jazz-urban-funk collectief Re:freshed Orchestra, de Britse band Red Snapper, de pianotrio's Phronesis en Marcin Wasilewski, het Belgisch collectief Evil Empire Orchestra, Rilan and the Bombadiers en Peter Beets Trio met Eric Alexander.  Uit Israël staat het kwartet van trompettist Itamar Borochov op het programma. Meer namen volgen in de komende maanden.


© Jazzenzo 2010