Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Corrie van Binsbergen componeert suite voor jarige Westergasfabriek

15 mrt - Speciaal voor het 15-jarig bestaan van de Westergasfabriek in Amsterdam heeft Corrie van Binsbergen 'Fifteen' gecomponeerd, een muzieksuite bestaande uit 15 korte delen. De première is op 8 april in Pacific Parc en wordt uitgevoerd door Vanbinsbergen Playstation.Vanbinsbergen Playstation voert op 8 april 'Fifteen' uit.Van Binsbergen heeft zich laten inspireren door objecten, gebeurtenissen en mensen die een directe lijn hebben met de Westergasfabriek. De delen 'The Floating Wedding Dress' en 'Statue with Red, Yellow and Blue' verwijzen naar gelijknamige kunstwerken in het Westerpark. 'Cat’s Funeral' is een ode aan haar kat Joop die Van Binsbergen na zijn dood begroef in het park voor de verbouwing. 'The fastest talking man in town' verwijst naar Matthijs van Nieuwkerk die sinds jaar en dag De Wereld Draait Door presenteert op het terrein van de Westergasbriek.

De zwaar vervuilde Wester Gasfabriek, waar ooit gas uit steenkolen werden geproduceerd voor de stadsverlichting van Amsterdam, heeft sinds de heropening in 2003 een complete metamorfose ondergaan. Het terrein is gesaneerd, de historische fabrieksgebouwen zijn gerenoveerd en er is een stadspark aangelegd.

De toegang tot de première van 'Fifteen' op 8 april in Pacific Parc op het terrein van de Westergasfabriek is gratis. Aanvang 16.30 uur.


© Jazzenzo 2010