Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Finalisten Conservatorium Talent Award bekend

16 mrt - De acht finalisten die strijden om de felbegeerde Conservatorium Talent Award zijn bekend. Drie gitaristen, een drummer, twee zangeressen, een trompettist en een saxofonist afkomstig van verschillende conservatoria nemen het zaterdag 28 april in 's Hertogenbosch tegen elkaar op.Zangeres en contrabassiste Nathalie Schaap is een van de
acht deelnemers aan de Conservatorium Talent Award.De competitie leverde al bekende muzikanten als winnaars op zoals Maarten Hoogenhuis, Sebastiaan van Bavel, Lizzy Ossevoort, Jasper van Damme en Sanne Rambags die vorig jaar met de eer streek. In de jury nemen dit jaar plaats  Charlie Crooijmans (VPRO Radio), Coen de Jonge (jazzrecensent), Frank Bolder (programmeur North Sea Jazz), Aad van Nieuwkerk (VPRO Radio) en muzikant Maarten Ornstein.

Finalisten
De acht finalisten zijn gitarist Prashant Samlal van Conservatorium van Utrecht, gitarist Erik Verberne (Fontys Conservatorium Tilburg), gitarist Tommie Sjef Koenen (Conservatorium Arnhem), zangeres en contrabassiste Nathalie Schaap (Conservatorium Zwolle), zangeres Hiske Oosterwijk (Conservatorium Groningen), drummer Wouter Kühne (Conservatorium Amsterdam), trompettist Daniel Clason (Conservatorium Rotterdam) en saxofonist Luka van de Pol (Conservatorium ‘s-Gravenhage).

Jazz in Duketown
De competitie is gekoppeld aan Jazz in Duketown dat drie weken later van 20 tot en met 23 mei in 's Hertogenbosch gehouden wordt. De winnaar ontvangt een geldbedrag en treedt op tijdens het grootste gratis jazzfestival van Nederland.

De strijd om de Conservatorium Talent Award waar elke deelnemer een set speelt, is gratis te bezoeken: 28 april van 11 tot 18 uur in de Verkadefabriek te 's Hertogenbosch.


© Jazzenzo 2010