Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Topbezetting tweede editie jazzfestival Trommel

20 mrt - In Noord-Holland vindt op zaterdag 2 juni de tweede editie van het internationale jazzfestival Trommel plaats met daarin vijf (internationale) drummers in de hoofdrol. Het is een initiatief van drummer Joost Patocka en vindt plaats in de Jazzkerk Aartswoud.Jorge Rossy.Trommel wil één keer per jaar een internationale ontmoetingsplaats, inspiratiebron en netwerkplek zijn voor drummers, jazzmuzikanten en jazzliefhebbers. Na een succesvolle eerste editie weet organisator Patocka opnieuw topdrummers aan zich te binden.

Trommel wordt geopend door Jorge Rossy Vibes Trio, de voormalige drummer uit het Brad Mehldau Trio. Rossy koos echter voor een eigen carrière en in 2015 verscheen zijn debuutalbum als vibrafonist met Mark Turner, Peter Bernstein, Doug Weiss en Al Foster. In Aartswoud treedt hij op met bassist Tom Warburton en Joost Patocka achter het slagwerk.Jim Black.

Foto © Staeske Rebers.


Jim Black is een van de meest innovatieve hedendaagse drummers en maakt onder meer deel uit van Human Feel (met Kurt Rosenwinkel) en AlasNoAxis. Op Trommel speelt de Amerikaan met gitarist Luca Aaron en tenorsaxofonist Sebastian Gille.

De internationaal gelauwerde Belgische slagwerker Dré Pallemaerts (Toots Thielemans) treedt op met elektronica wizard Jozef Dumoulin, Clemens van der Feen en barritonsaxofonist Bo van der Werff.

Uit Nederland zijn drummers John Engels en Tim Hennekes van de partij. Engels treedt op met Tobias Nijboer en Benjamin Herman, en Hennekes met altsaxofonist Mo van der Does, gitarist Gijs Idema en bassist Cas Jiskoot.

Slifje
Tijdens Trommel wordt ook de Sena Performers Gouden Slifje uitgereikt, een prijs voor de jonge, meest veelbelovende jazzdrummer van dit moment. De trofee gemaakt door Han Bennink werd in 2017 gewonnen door Wouter Kühne, dit jaar door Tim Hennekes.

Kaarten voor Trommel, aanvang 15 uur en op 2 juni gepresenteerd door Wilfried de Jong, zijn á 30 euro verkrijgbaar via de festival website.


© Jazzenzo 2010