Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Thibault Gomez winnaar Keep An Eye International Jazz Award

23 mrt - Het Thibault Gomez Quintet van het Conservatoire de Paris heeft donderdag in een vol Bimhuis de tiende editie van de Keep An Eye International Jazz Award gewonnen. Tweede werd het Tommaso Perazzo Trio van het Conservatorium van Amsterdam.Thibault Gomez Quintet ontvangt in Bimhuis de Keep An Eye Jazz Award.De Keep An Eye Jazz Award is een jaarlijkse competitie voor uitzonderlijk talenten afkomstig van het Conservatorium van Amsterdam en van een selectie vergelijkbare instellingen in de Verenigde Staten en Europa. 

Billy Strayhorn
Het thema van de tiende editie betrof de muziek van Billy Strayhorn. De zes finalisten speelden elk een door hen zelf gearrangeerd stuk van de Amerikaanse pianist en componist. De jury werd bemand door gitarist Peter Bernstein, Bimhuis-directeur Mijke Loeven,  Mojo-programmeur Sander Grande en saxofonist Benjamin Herman.

De Franse pianist Thibault Gomez en zijn kwintet namen in 2016 hun debuutalbum op dat dit voorjaar verschijnt. De composities van Gomez vinden hun oorsprong in het universum van Ornette Coleman en Paul Bley, evenals de muziek van Olivier Messiaen, Ligeti en hedendaagse improvisatie. Het kwintet, dat verder bestaat uit saxofonist Pierre-Marie Lapprand, contrabassist Etienne Renard, trombonist Robinson Khoury en drummer Benoit Joblot, sleepte met de prijs 2500 euro in de wacht.

De Italiaanse pianist Tommaso Perazzo, die met zijn trio tweede werd, werd tot beste solist uitgeroepen.


© Jazzenzo 2010