Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Jeroen Bartelse nieuwe directeur TivoliVredenburg

28 mrt - Jeroen Bartelse (1968) wordt de nieuwe algemeen directeur van TivoliVredenburg in Utrecht. Hij volgt half augustus Frans Vreeke op die sinds de oprichting in 2014 aan het roer stond.Jeroen Bartelse geflankeerd door Margriet van Kraats (l) en Suzanne van Dommelen. Foto © Han Ernest.Bartelse, van huis uit bestuurskundige, is sinds 2011 directeur van de Raad voor Cultuur en werkte daarvoor voor de ministeries van OCW en Economische Zaken en bij de Vereniging van Universiteiten.

TivoliVredenburg wil onder leiding van Bartelse zijn positie als toonaangevend muziekpaleis en podium in de stad versterken en uitbouwen. Bartelse gaat aan de slag samen met directeur programma Margriet van Kraats en zakelijk directeur Suzanne van Dommelen.

Flair
Bartelse over zijn benoeming: "Als directeur van de Raad voor Cultuur volg ik met bewondering de ontwikkeling die TivoliVredenburg doormaakt. Met nieuwe concertformules en avontuurlijke programmering in alle genres. Met cultureel ondernemerschap en flair. Ook de verbreding naar andere culturele en maatschappelijke functies spreekt mij aan."

TivoliVredenburg werd in 2014 geopend en herbergt fusiepartners Tivoli, Vredenburg en Stichting Jazz Utrecht. Het gebouw kent vijf concertzalen - waaronder jazzpodium Cloud Nine, elf foyers, twee cafés en een restaurant met een totale zaalcapaciteit van 5.500 personen. Na de opening kampte TivoliVredenburg met een geluidslek en een tekort op de begroting, maar de bezoekersaantallen waren boven verwachting en groeiden uit tot ruim een miljoen in 2017.


© Jazzenzo 2010