Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Amersfoort Jazz geeft jazz uit Belgiƫ de ruimte

7 apr - Met concerten van onder meer Jef Neve, De Beren Gieren en LABtrio legt het jubilerende festival Amersfoort Jazz de focus op België. Artist in residence Eric Vloeimans treedt bovendien op met de Belgische accordeonist Tuur Florizoone.Sfeerimpressie Amersfoort Jazz.

Foto © Walter Goyen.


Veertig jaar
Het veertigjarige Amersfoort Jazz wordt gehouden van 24 tot en met 27 mei op diverse locaties in de binnenstad. Zo'n 350 artiesten uit 20 landen treden op. De jubileumeditie wordt in theater De Lieve Vrouw geopend door een door Cees Schrama samengestelde Amersfoort Jazz All Star Jubilee Band met onder andere Izaline Calister, Peter Beets, Bart van Lier, Ruud Breuls, Eric Alexander en Ronnie Cuber in de bezetting.

Focusland is dit jaar België. In dat kader treden onder andere Walter Hus & The Next Generation, LABtrio, SCHNTZL, Jef Neve Strings 'Spirit Control' (plus een soloconcert van de pianist) en De Beren Gieren op.

Verder staan bekende namen op het programma zoals de Metropole Orkest Big Band met een eerbetoon aan Thelonious Monk, Paul van Kemenade, Jasper van ’t Hof, Martin Fondse, de Young VIP Tour met Kika Sprangers en Sebastiaan van Bavel, Kim Hoorweg ft. Anton Goudsmit, Peter Beets, Amsterdam Klezmer Band en Hind Hakki. Ook de wereldklasse van Silvia Perez en Marco Mezquida vindt zijn weg naar de Amersfoortse binnenstad.

Jazz Heritage Walks 
Naast de International Jazz Laureate Festival waarin laureaten van toonaangevende competities zich presenteren, zijn er ook de Jazz Heritage Walks door de historische binnenstad met optredens van onder meer Sanne Rambags, Donald Simoen, Apollo/Artvark Double Quartet, Barditus feat. Wieke Garcia en Oene van Geel. Eric Vloeimans speelt in dit kader met Bert van den Brink op kerkorgel in de Sint Joriskerk.


© Jazzenzo 2010