Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Tilburg krijgt jazzfestival met grote namen van morgen

21 apr - Met Breda, Eindhoven en 's Hertogenbosch krijgt ook Tilburg in Brabant een eigen jazzfestival: MAKE IT. Een tweedaags festival in september met vooral jong talent op het affiche en enkele toonaangevende namen.MAKE IT wordt gehouden op 21 en 22 september in Tilburg.MAKE IT is overduidelijk een festival voor onze eigen generatie musici, aldus de organisatoren Neil van der Drift (29), David Romanello (28) en Koen Smits (26), allen musici. "MAKE IT presenteert de grote namen van morgen. Je krijgt te zien wat je nog niet kent maar wat wel steengoed is. Bovendien, Tilburg verdient een jazzfestival."

JazzRonde
De eerste editie van MAKE IT wordt geopend door de (gratis) JazzRonde op 21 september en speelt zich af in de Tilburgse horeca. Jonge talenten die op zoek zijn naar een podium worden uitgenodigd zich hiervoor aan te melden via www.makeitjazz.nl.

De dag wordt afgesloten in jazzclub Paradox met een concert van ZuperOctave van de Israëlische gitarist Gilad Hekselman met Aaron Parks achter de piano en drummer Kendrick Scott.

Op 22 september in Theaters Tilburg is pianist Jeroen van Vliet curator van de Audax Zaal. Hem is gevraagd geheel naar eigen inzicht een programma bestaand uit jong talent samen te stellen. Het festival wordt afgesloten door New Cool Collective Big Band met speciale gasten en Alessandro Fongaro’s CLOD! dat een mix van jazz en indie-rock brengt.


© Jazzenzo 2010