Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Prashant Samlal wint Conservatorium Talent Award

29 apr - In de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch heeft gitarist Prashant Samlal van het conservatorium uit Utrecht vrijdag de Conservatorium Talent Award 2018 in de wacht gesleept. Samlal ontving vijfduizend euro en mag ook optreden op Jazz in Duketown 2019.Prashant Samlal met burgemeester Jack Mikkers (l) en juryvoorzitter Aad van Nieuwkerk. Foto © Wim Roelsma.


Nieuw kwintet
Gitarist en componist Prashant Samlal (22) is actief in uiteenlopende muzikale projecten waaronder zijn band Foresight waarvan een EP verscheen. Samlal schreef nieuw materiaal voor zijn nieuwe kwintet bestaande uit Utrechtse muzikanten, waarmee hij deelnam aan de Conservatorium Talent Award.

De vakjury roemde de gitarist vanwege zijn 'mooie verhaallijn in de muziek die de luisteraar meeneemt en sterke, heldere melodieën met mooie versieringen'. In totaal namen acht studenten van verschillende conservatoria deel aan de zevende editie van deze competitie die vorig jaar gewonnen werd door zangeres Sanne Rambags.

De Conservatorium Talent Award is een onderdeel van het gratis toegankelijke festival Jazz in Duketown dat gehouden wordt van 18 tot en met 21 mei.

Zie ook:Prashant Samlal


© Jazzenzo 2010