Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Moers Festival ontdekkingstocht voor fijnproevers

8 mei - Een van de interessantste improvisatiefestivals is dat van het Duitse Moers, nabij Venlo. Het vierdaagse evenement dat loopt van 18 tot en met 21 mei brengt bekende namen maar is vooral ook een ontdekkingstocht voor fijnproevers.Ethan Iverson treedt zowel solo op als in trio.Uit Nederland treedt Spinifex op en gitarist Bram Stadhouders met zijn midi aangestuurde draaiorgel Rhapsody, recent vastgelegd op de Edison Publieksprijs-genomineerde cd 'Big Barrel Organ'.

Bekende namen op het Moers Festival zijn Peter Brötzmann, Ethan Iverson (in trio en solo), de band rondom trompettist Ralph Alessi met onder meer Ravi Coltrane, Oxbow (ft. Peter Brötzmann) en de WDR Big Band dat optreedt met drummer Peter Erskine onder leiding van Vince Mendoza.

Andere namen zijn 2000 met onder meer Jan Klare, Michael Vatcher, Bart Maris en Wilbert de Joode, Nate Wooley's Seven Storey Mountain, Melt Trio, het drums-keyboard duo Talibam!, pianiste Domi, de Deense band Efterklang, de Amerikaanse folk-blues muzikant Frank Fairfield en Meredith Axelrod, Botox Family, Dsilton en vele anderen.

Moers Festival is een totaal evenement met tal van activiteiten zoals exposities en discussieprogramma's. Fameus zijn 'The Morning Sessions' waar muzikanten uit allerlei bands elkaar voor het eerst ontmoeten. Het festivaldorp is uitgebreid met extra podia en ook in de binnenstad zijn concerten.


© Jazzenzo 2010