Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Programma jazzfestival Rotterdam & Nijmegen bekend

3 jul - Donny McCaslin, Mark Guiliana, Ambrose Akinmusire en Ben Wendel zijn enkele van de namen die tussen 25 en 28 oktober optreden tijdens Festival Jazz International in Rotterdam en Nijmegen. Vocalisten vormen het accent in de programmering en saxofonist Wietse Voermans etaleert zich in The Pack Project.Ambrose Akinmusire treedt op in Nijmegen.

Foto © Karen van Gilst.


De groepen van de inmiddels overbekende saxofonist Donny McCaslin en drummer Mark Guiliana (Bowie's 'Blackstar') staan op het programma in respectievelijk Rotterdam en Nijmegen. Naar de havenstad komen verder onder meer saxofonist Ben Wendel, trompettist Josef Leimberg, Theo Croker Quintet, Vuma Levin Quintet, Chronometer’s Orchestra, Vera van der Poel Band, Laura Perrudin en Kruidkoek. 

De Zwitserse vocalist Andreas Schaerer treedt op met Anton Goudsmit (ook in Nijmegen) en later nog met het New Rotterdam Jazz Orchestra onder leiding van de gitarist.

Nijmegen
Naast Mark Guiliana komt ook het kwartet van trompettist Ambrose Akinmusire naar Nijmegen. Daarnaast zijn er optredens van Benjamin Herman's Bughouse, Saskia Lankhoorn met Wolfert Brederode Trio, Josef Leimberg, Sanem Kalfa & George Dumitriu, I Compani, Artez Big Collective, en saxofoniste Kika Sprangers die van de organisatie carte blanche kreeg.

The Pack Project
In beide steden is The Pack Project te zien, een jaarlijks terugkerend talentontwikkelingstraject van het festival. De Rotterdamse saxofonist Wietse Voermans stelde in samenwerking met het festival een gelegenheidsband samen en kwam uit bij Michael Moore, de Deense tubaspeler Rasmus Svale Kjærgård Lund, contrabassist Alessio Bruno uit Italië en drummer Onno Govaert.


© Jazzenzo 2010