Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Hermine Deurloo wint Bernie Bray Award

9 sep - Hermine Deurloo heeft de 2018 Bernie Bray Harmonica Player of the Year Award gewonnen. Zij is hiermee toegetreden tot een illuster gezelschap harmonicaspelers, waaronder Toots Thielemans en Stevie Wonder die de prijs respectievelijk in 2011 en 2016 in de wacht sleepten.Hermine Deurloo met de Bernie Bray Award.

Foto © Facebook.


De Bernie Bray Award is een onderdeel van de jaarlijkse Amerikaans-Canadese SPAH Awards (Society for the Preservation and Advancement of the Harmonica) dat in 1962 in het leven werd geroepen.

Bernie Bray was een van de toonaangevende harmonicaspelers in Canada. Hij was lid van de Royal Canadian Air Force Band en trad ook op als solist. Op uitnodiging van de Canadese omroep CBC nam hij eind jaren ’60 een album op met The Lucio Agostini Orchestra. Nadien maakte hij deel uit van de The Rick Wilkins Orchestra waarvan in 1977 het album 'My Heart Belongs To Me' verscheen.

Jury
De jury roemt Deurloo's diversiteit: 'Hoewel haar roots in de jazz liggen, is haar muzikale smaak en activiteiten breed en nemen ze de harmonica mee naar een grote verscheidenheid aan nieuwe en ongewone contexten, waaronder moderne jazz, strijkkwartetten, bigbands, Afrikaanse muziek en film-soundtracks.'


© Jazzenzo 2010