Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Nederlandse film over laatste dagen Chet Baker in première

23 okt - De nieuwe Nederlandse speelfilm My Foolish Heart, over de laatste dagen van jazzicoon Chet Baker, is vanaf donderdag 1 november te zien in de Nederlandse bioscopen.Filmposter My Foolish Heart.Ruud Breuls
Hoofdrollen in de film zijn voor Gijs Naber (Aanmodderfakker, Tulipan) en de Ierse muzikant Steve Wall. De regie is in handen van Rolf van Eijk. De muziek van Chet Baker werd speciaal voor de film opnieuw ingespeeld door de Nederlandse jazztrompettist Ruud Breuls.

My Foolish Heart gaat over de laatste dagen van jazztrompetist en -zanger Chet Baker. Op 13 mei 1988 sterft hij onder mysterieuze omstandigheden op straat voor zijn hotel in Amsterdam, door een val uit het hotelraam. Wanneer detective Lucas zijn laatste dagen probeert te reconstrueren, ontmoet hij Chets laatste geliefde Sarah, de trouwe vriend Simon en de verdachte bewonderaar Doctor Feelgood. Terwijl Lucas betoverd raakt door de muziek en het levensverhaal van de aan lager wal geraakte muzikant, daalt hij steeds dieper af in Chets duistere ziel waar hij wordt geconfronteerd met zijn eigen schaduwzijde.Trailer.


© Jazzenzo 2010