Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Jubileum Brokken Festival en 'Ik Wou' met Corrie van Binsbergen

26 okt - Met een jubilerend Brokken Festival op 30 december in Bimhuis, een nieuwe cd en de première van 'Ik Wou' met Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet op 12 november in de Kleine Komedie, laat gitariste en componiste Corrie van Binsbergen weer volop van zich horen.Corrie van Binsbergen.

Foto © Keke Keukelaar.


Ik Wou
Nadat veelal dierenverhalen ten grondslag lagen aan de samenwerking tussen auteur Toon Tellegen en Corrie van Binsbergen, is nu het prentenboek 'Ik Wou' met krachtige kinderportretten van de Belgische illustratrice Ingrid Godon samen met korte poëtische teksten van Tellegen, uitgangspunt voor een nieuw programma waarmee Toon Tellegen & Wisselend Toonkwartet vanaf 12 november langs de Nederlandse en Belgische theaters trekt. 

Met de nieuw ingeslagen weg wordt de theaterbezoeker door middel van beeldende kunst, muziek en literatuur meegevoerd naar een andere wereld. Het Wisselend Toonkwintet, dat werd opgericht in 2006, bestaat naast gitariste Corrie van Binsbergen uit trombonist Joost Buis, pianist Albert van Veenendaal, bassist Hein Offermans en percussionist Alan Purves. Ingrid Godon verzorgt de portretten.

Brokken Festival
Het Brokken Festival, dat voortvloeide uit de door Van Binsbergen georganiseerde 'muzikale ontmoetingen' in de Amsterdamse Zaal 100 onder de noemer CLUB 100, viert op zondagmiddag 30 december haar tienjarig jubileum in Bimhuis. Kenmerk van het Brokken Festival is de grote variëteit aan stijlen, contrasten en genres. Jazz, pop en klassiek ontmoeten elkaar, jong talent en outsiders delen het podium met gevestigde namen. Hokjesgeest is taboe.

Het programma bestaat uit drie sets en wordt geopend door Half Playstation 3.0, verwijzend naar Vanbinsbergen Playstation. In de bezetting Roosmarijn Tuenter op altviool, cellist Rogier Hornmaan, studenten van het conservatorium, Tato Wesselo (spoken word), Van Binsbergen en een ritmesectie bestaande uit Albert van Veenendaal, Dion Nijland en Yonga Sun.

Vervolgens betreedt trio Under The Surface van Sanne Rambags, Joost Lijbaart en Bram Stadhouders het podium, aangevuld door speciale gasten. De middag wordt afgesloten door Tom America (spoken word, keyboard en film) met Indian Askin, een ensemble met zanger/giarist Chino Ayala, toetsenist Bart van der Elst, drummer Ferry Kunst en Jasja Offermans op bas.

CD
Op het festival presenteert Van Binsbergen een speciale uitgave van Brokken Records, met daarop onder meer de suite 'Fifteen' die zij componeerde in opdracht voor het vijftienjarig bestaan van de Westergasfabriek in Amsterdam en uitvoerde met Vanbinsbergen Playstation.


© Jazzenzo 2010