Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

UJazz Fest in teken van nieuwe verbindingen

9 dec - Tijdens de achtste editie van het Utrechtse UJazz Fest in TivoliVredenburg op zaterdag 15 december worden verbindingen gelegd tussen generaties musici, jazz en visuele kunst. Hoofdgast is Boy Edgar Prijswinnaar Jasper van 't Hof.Jasper van 't Hof won de Boy Edgar Prijs 2018 en kreeg die op 6 december uitgereikt. Foto © Ton van Leeuwen.Van 't Hof & Honing
Van 't Hof zal de verbinding aangaan met de Utrechtse Jazz Archipel en zijn eigen kwartet dat voor de gelegenheid wordt aangevuld door saxofonist Yuri Honing, tegelijkertijd de eerste keer dat beide musici het podium delen.

UJazz is een vereniging waarin jazzmusici en -liefhebbers zich sterk maken voor vernieuwende jazz in Utrecht, en dat is terug te vinden in de programmering. In een poel van videokunsten, geïmproviseerde jazz en jong talent treden onder meer op Prashant Samlal, Ruben Drenth, Marit van der Lei, Mees Siderius en vaandeldraagster Kika Sprangers. 

Mark Alban Lotz, op fluit en elektronica, improviseert op videowerken van Michiel van Bakel en ook Steven Kamperman, Dion Nijland, Ad Colen en Marc Scholten maken hun improvisaties begeleid door video en speciale effecten.


© Jazzenzo 2010