Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Marcus Miller en Richard Bona naar Jazz in Duketown

29 jan - Basgitaristen Marcus Miller en Richard Bona zijn op de komende editie van Jazz in Duketown te bewonderen, het grootste gratis festival van Nederland dat van 7 tot en met 10 juni gehouden wordt in Den Bosch.Marcus Miller presenteert in Den Bosch zijn nieuwe album 'Laid Back'. Foto © Liesbeth Keder.Tutu
Beide bassisten hebben een indrukwekkende staat van dienst. Miller is bekend van zijn samenwerking met Miles Davis op het album 'Tutu' dat hij mede produceerde. Daarnaast speelde hij met artiesten als Herbie Hancock, Eric Clapton, Donald Fagen en Aretha Franklin. In Den Bosch presenteert hij zijn nieuwe album 'Laid Back' dat deze zomer verschijnt.

De Afrikaanse Grammy Award-winnende bassist en zanger Richard Bona maakte deel uit van de Pat Metheny Group en werkte samen met grootheden als Bobby McFerrin, Joe Zawinul, John Legend en Branford Marsalis.

Pinksteren
Andere opvallende namen die met Pinksteren in de Bossche binnenstad gaan optreden zijn Marius Neset Quintet, Roller Trio, Shake Stew, Tom Ibarra Groupen Hilario Dúran Quartet. Uit eigen land treden onder meer Jungle by Night, Eric Vloeimans Gatecrash, Minyeshu en Ruben Hein & Nederlands Jeugd Jazz Orkest op. Overige namen worden later bekend gemaakt.


© Jazzenzo 2010