Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Nieuw jazzfestival in Spijkenisse

15 feb - Stoep Jazz Festival is de naam van een nieuw festival dat op 23 maart gehouden wordt in Theater de Stoep in Spijkenisse. Het motto is 'Jazz Meets Soul' en centraal staat alleskunner Benjamin Herman.Benjamin Herman met The Dutch All Stars naar Spijkenisse.

Foto © Karen van Gilst.


De eerste editie van Stoep Jazz Festival wordt geopend door pianist, zanger en componist Ruben Hein. Met 'Boventoon' brengt hij zijn eerste soloprogramma op de planken.

Ook Jules Deelder is te gast, samen met saxofonist Boris van der Lek met wie Deelder onlangs het album 'Jazz' uitbracht met repertoire variërend van boogaloo, blues, rock, jazz en smartlap. Een hecht album waarop het ruige saxofoonwerk van Van der Lek (Golden Earring, Herman Brood) wordt geëtaleerd alsmede het fijnzinnige gitaarspel van Cok van Vuren.

Benjamin Herman
Hoofdgast is Benjamin Herman die met een Dutch All Stars formatie naar Spijkenisse komt. Onder hen souldiva Berget Lewis (Ladies of Soul, The Passion), trompettist Gidon Nunes Vas, tenorsaxofonist Hans Dulfer en het Trio van Hammond-organist Carlo de Wijs, met gitarist Rory Ronde en de jonge drummer Yoran Vroom.

Kaarten voor Stoep Jazz Festival zijn verkrijgbaar via de website van Theater de Stoep. 


© Jazzenzo 2010