Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Jazz Night Express van Rotterdam naar Berlijn met puike jazz

16 feb - De start van North Sea Round Town op 28 juni gaat dit jaar gepaard met het vertrek van de Jazz Night Express: een nachttrein die vanaf Rotterdam via Amsterdam naar Berlijn rijdt met onderweg jazzconcerten van eigen bodem.Aan boord onder meer Ntjam Rosie Acoustic Quartet.

Foto © Ron Beenen.


De Jazz Night Express biedt plaats aan 450 personen inclusief slaapplek, en heeft een bistro en restaurant met twee chef-koks aan boord. Eindbestemming is Berlijn Zoo waar de nachttrein om acht uur 's morgens aankomt. 's Avonds keert de trein weer huiswaarts, aankomst 30 juni. Reizigers kunnen zowel een enkele reis als een retour boeken.

Concerten
Op verschillende podia in de nachttrein staan concerten op het programma. Ntjam Rosie treedt op met haar Acoustic Quartet. Jesse van Ruller is te horen met drummer Joost Patocka en contrabassist Thomas Poll (Benjamin Herman Trio). Het duo Oene van Geel en Mark Haanstra passeert de revue en zangeres Dorona Alberti (Gare du Nord) brengt haar soloproject 'Käsebrot'. Ook het trio van de jonge altsaxofonist Thijs Nissen treedt op, met speciale gast altsaxofonist Donald Simoen. Daarnaast reizen vijf talenten van de Codarts jazzopleiding in Rotterdam mee en zorgt DJ Maestro voor aanvullende sferen.

De Jazz Night Express is een initiatief van Noord Westexpress. Gilles de Sitter (Festival Jazz International Rotterdam) tekende voor de programmering. De kaartverkoop is inmiddels gestart.


© Jazzenzo 2010